Música per a dos capitanies: “Capitán Serer” i “Templaris de Torrent”

TEMPLARIS

CALIFATS SARRAÏNS

Esta nit, amb motiu del seu XLIV aniversari y de la festivitat del Corpus Christi, la banda simfònica de la Unió Musical de Torrent, realitza a partir de les 22:30 i en la Plaça de l’Esglesia, un concert molt especial per a la nostra festa i per a les dos Capitanies 2016 en general i per a la capitania cristiana de la Filà Templaris de Torrent en particular.

Dins el programa del concert s’han inclòs dos peces que formen part des de ja, del enorme patrimoni musical de la festa de Moros i Cristians, amb la satisfacció de ser a més, dos peces expresament dedicades als nostres capitans d’enguany.

D’una banda s’interpretarà la marxa mora “Capitán Serer“, dedicada al capità moro 2016 dels Califats Sarraïns, José Serer Sena, composta pel mestre de Requena, Fco. José Martínez Gallego i que ja va ser estrenada el passat 17 d’abril en el Concert Conmemoratiu del Dia de la Música Valenciana celebrat a l’Auditori del Palau de les Arts Reina Sofia de Valencia. L’altra peça programada i que a més s’estrena en exclusiva és “Templaris de Torrent”, una marxa cristiana composta pel torrentí Ramón Bresó, amb la que la Filà dels Templaris de Torrent vol obsequiar al seu capità 2016, José Maria Martínez Martínez.

Com deiem, el patrimoni musical de les Festes de Moros i Cristians de Torrent creix amb aquestes dos composicions que es sumen a les ja existents, de les quals la FMCT va editar un CD en el 2014 amb motiu del XXV Aniversari de l’entitat.

Enhorabona als dos capitans 2016.