XXV Aniversari

CONJUNT%201

L’exercici fester 2013/2014 va suposar per a la FMCT la primera de les seues grans efemèrides: el seu XXV Aniversari. Per eixe motiu es va crear una comissió especial de treball i es van programar i organitzar una sèrie d’actes a través dels quals conmemorar eixos primers 25 anys de vida:

  • Concert conmemoratiu amb la Unió Musical i el Cercle Catòlic interpretant peces festeres composades expresament per a la nostra festa.
  • Edició d’un CD amb aquestes peces festeres (punxeu ací si voleu informació d’aquest CD).
  • Jornada Cultural ‘La festa de Moros i Cristians en la Província de València’.
  • Sopar de Gala del XXV Aniversari.
  • Edició i presentació del llibre ‘Moros i Cristians a Torrent. L’esperit d’un poble’ (punxeu ací si voleu informació d’aquest llibre).

Concert Conmemoratiu del XXV Aniversari de les Festes de Moros i Cristians a Torrent

torrent-programa-2013_Página_2
Programa del concert del XXV Aniversari

L’Auditori de Torrent va acollir el 28 de setembre de 2013, el primer dels actes amb motiu de la celebració del XXV Aniversari de les festes de Moros i Cristians de la ciutat: un concert conjunt de la banda simfònica del Cercle Catòlic i de la banda simfònica de la Unió Musical, . Durant el concert es van interpretar 12 peces festeres composades expresament per a les comparses i filaes torrentines, en dos parts. La primera part, dirigida pel director Jesús Cantos de la banda simfònica de la Unió Musical, i la segona pel director Vicent Cogollos, de la banda simfònica del Cercle Catòlic de Torrent. La regidora de Festes, Ana Penella, acompanyada per altres membres de l’equip de Govern, per la presidenta de la Federació de Moros i Cristians de Torrent, Ana Almerich, el president de la Unió Musical, Juan Benavent, i el president del Cercle Catòlic, Carlos Piles, no van faltar a este acte que va comptar amb la presència de molts dels càrrecs festers d’estos 25 anys d’història. El concert a més, fou enregistrat, editant la FMCT un CD disponible per a tots els interessats, del que podeu obtindre informació en este enllaç.

IMG_2372b
Concert conmemoratiu XXV Aniversari FMCT: d’esquerra a dreta, Quique Carratalá (Regidor), Jorge Planells (Regidor), Juan Benavent (President de la Unió Musical), Jesús Cantos (Director de la Unió Musical), Ana Penella (Regidora), Ana Almerich (Presidenta FMCT), Vicente Cogollos (Director del Cercle Catòlic), Carlos Piles (President del Cercle Catòlic).

Jornada Cultural ‘La festa de Moros i Cristians en la Província de València’

Jornada Cultural "La Festa de Moros i Cristians en la Província de València"

Dissabte 15 de febrer de 2015, Torrent va acollir la celebració de la II Jornada ‘La festa de Moros i Cristians en la Província de Valencia’. Un acte emmarcat dins de les activitats programades per la Federació de Moros i Cristians de Torrent amb motiu del XXV Aniversari de les Festes de Moros i Cristians de Torrent. La jornada va comptar amb la presència de la consellera d’Educació, Cultura i Esport, Mª José Català, que va estar acompanyada per l’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, el president de la UNDEF, Francisco López, el regidor de Cultura, Modest Muñoz, i la delegada de Festes, Ana Penella. A les 10.00 hores la presidenta de la Federació de Moros i Cristians de Torrent, Ana Almerich, va dur a terme la presentació i l’obertura de la jornada donant pas a la taula redona: ‘Els inicis de la festa de Moros i Cristians en Torrent i l’antiga Associació d’Amics dels Moros i Cristianos”, moderada per Sento Beguer i en la que van participar José Pardo, Juan José Fernández i Vicente Soler.

A continuació, va tindre lloc el col·loqui ‘La particularitat de la festa de Moros i Cristians en les comarques del centre i nord de la província de Valencia’, moderat per Daniel Català Pérez. Durant el col·loqui va intervindre Albert Alcaraz amb la conferència ‘De la Mariola a l’Horta: L’expansió de la festa dels Moros i Cristians en les dècades dels 70 i 80’, José Francisco Perlés també va participar amb la seua intervenció ‘Moros i Cristians: un element de competitivitat territorial’, i l’escriptor i geògraf, José Manuel Almerich, la conferència del qual es va titular ‘Disfrutando de la festa. L’esperit d’un poble que manté viva la tradició histórica’. Finalment, a les 13.00 hores es va celebrar l’acte de presentació i constitució de la Mancomunitat Festera de Moros i Cristians MAFEMiC, impulsada per col·lectius de moros i cristians de 14 ciutats.

Es mostra el programa de la Jornada i algunes fotografies.

 

 

Sopar de celebració del XXV Aniversari de la FMCT

El 4 d’octubre del 2014 van continuar els actes de celebració del XXV Aniversari de la FMCT amb un sopar de gala en els Salons “El Pino” de Torrent, al que assistiren, entre d’altres, molts dels càrrecs festers d’eixos 25 anys d’història i la majoria dels presidents de la FMCT. Es va contar amb la presència de Mª José Català, Consellera d’Educació, Cultura i Esport en aquells moments i també Amparo Folgado, Alcaldessa de Torrent entonces. L’acte va ser presentat per la periodista Maribel Vilaplana.

El sopar va servir també per presentar al col.lectiu fester el llibre conmemoratiu “Moros i Cristians a Torrent. L’esperit d’un poble” escrit per José Manuel Almerich Iborra. A continuació vos deixem les fotografies de l’acte (les pròpies de la FMCT i les del Ajuntament) i el video que es va projectar en homenatge de tots els càrrecs festers de la FMCT fins al 2014.

Sopar del XXV Aniversari de la FMCT
XXV Aniversario Fiestas Moros y Cristianos

Presentació del llibre ‘Moros i Cristians a Torrent. L’esperit d’un poble’

El 30 d’octubre de 2014, tenia lloc l’últim dels actes conmemoratius del XXV Aniversari de la FMCT, la publicació del llibre ‘Moros i Cristians a Torrent. L’esperit d’un poble’, de l’escriptor local, José Manuel Almerich. Una obra en la qual s’arreplega una important col·lecció d’imatges i informació sobre els vint-i-cinc anys d’història d’aquesta festivitat tan arrelada en el municipi. La presentació de l’obra va tindre lloc en el saló d’actes de la Casa de Cultura, en un acte presidit per la presidenta de la Federació de Moros i Cristians de Torrent (FMCT), Ana Almerich, l’escriptor de l’obra, José Manuel Almerich, i el regidor de Cultura, Modest Muñoz, i moderat pel president de la Mancomunitat Festera de Moros i Cristians (MAFEMiC), Daniel Català. Després de la presentació de l’obra, tots els presents gaudiren d’una peça audiovisual en la qual s’arrepleguen les millors imatges d’aquesta festa. Seguidament, se’ls feu lliurament d’un exemplar a tots els col·laboradors que feren possible que el llibre fora una realitat, i finalment, la regidora de Festes, Ana Penella, fou l’encarregada de tancar l’acte.

El llibre ‘Moros i Cristians a Torrent. L’esperit d’un poble’ està disponible per a tots els interessants i per consultar informació relativa a la forma de conseguir-lo tan sols s’ha de visitar aquest enllaç.

A continuació vos deixem algunes fotografies de l’acte i l’audiovisual que fou projectat aquell dia, el.laborat amb la colaboració dels fotògrafs que participaren en el llibre: Carlos Poveda, Julián Garrido, José Luis Herráiz, Vicent Sanchis, María José Sena i les fotografies de l’arxiu municipal (BIM) facilitades per Ana Coronado.

Presentació llibre XXV Aniversari