Saluda del President

 

Des d’aquesta entitat que tinc l’orgull de presidir, m’alegra tindre l’oportunitat de posar al vostre abast, aquesta finestra virtual que és la web de la Federació de Moros i Cristians de Torrent. Aquest mitjà de comunicació és fonamental en un mon inmers en l’univers de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació i que pot fer arribar fins l’últim indret la nostra festa i les nostres tradicions.

Les festes de Moros i Cristians presenten els seus orígens allà pel segle XII i en l’actualitat s’extenen, en diferents modalitats, pels cinc continents. Açò ens pot donar una xicoteta idea de la magnitud d’aquest fenòmen social, històric i cultural. I dins d’aquest inmens entramat es troba Torrent i les seues festes de Moros i Cristians, que amb els seus prop de 30 anys d’història, són un referent a les nostres comarques. I eixò ho hem de donar a conéixer, no soles als nostres conciutadans, als nostres pobles veïns o als visitants que acudeixen a disfrutar dels nostres actes, sino també a la resta del mon, a tots aquells que tinguen curiositat per saber un poc més de nosaltres a través de la xarxa.

Però de qualsevol forma, més enllà de la importància que puga tindre la web de la FMCT com a mitjà de comunicació per a que tots els festers i festeres estigau al dia del que passa al voltant de les nostres festes, m’agradaria que es convertira en l’excusa per atraure noves mirades cap als Moros i Cristians de Torrent. Per què no oblidem que al final el que li dona valor a esta web, és el que ocorre als carrers de la nostra ciutat, cada any, del 24 al 30 de juliol. I d’eixò, tots els que d’una forma o altra formeu part de la FMCT, en sou responsables.

Per eixe motiu, moltes gràcies!

Xavi Santamaria i Andreu

President de la FMCT