Calendari d’actes oficials de la FMCT per a la setmana de festes

Ací vos deixem el calendari d’actes oficials programats per la FMCT per a la setmana de Festes de Moros i Cristians que va del 24 al 30 de juliol:

Diumenge 24 de Juliol de 2016 (Inici de les Festes de Moros i Cristians)

 • 18:00 – Ofrena als Sants Patrons de Torrent, Sant Abdó i Sant Senén, a l’Esglèsia de l’Assumpció.
 • 19:00 – Pregó de Festes pel recorregut de costum: eixida des del Col.legi Trinitàries al C/Maestro Giner (cantó amb C/ Hernán Cortés); Plaça Major; C/ Sagra; C/ Gómez Ferrer; Plaça Bisbe Benlloch; Avinguda al Vedat; C/ Professor Idilio Gimeno; per acabar com és tradicional a l’interior de l’Asil de Santa Elena, visitant i desfilant en honor als més majors.

Dilluns 25 de Juliol de 2016

 • 21:00 – Sopar de Germanor a la Torre (Plaça Major) amb les 12 filaes cristianes i les 12 comparses mores.
 • 24:00 – Ball al carrer en la Torre (Plaça Major).

Dimarts 26 de Juliol de 2016

 • 19:00 Primera Trabucà pel recorregut de costum: el bàndol moro tindrà l’eixida al cantó de Avda. Pare Prudencio amb C/ Calvari, des d’on arribaran a la Torre pel C/ Fray Luis Amigó i Plaça Major; i el bàndol cristià tindrà l’eixida des del Col.legi Trinitàries al C/Maestro Giner (cantó amb C/ Hernán Cortés), des d’on arribaran a la Torre pel propi C/ Maestro Giner i Plaça Major. En arribar a la Torre, tindrà lloc el Primer Parlament després del qual, el bàndol moro conquerirà la Torre.

Dimecres 27 de Juliol de 2016

 • 19:00 – Entraeta Infantil pel recorregut de costum: eixida des de la porta de la Parròquia de Ntra. Sra. De Monte-Sión, al cantó de Avda. Pare Prudencio amb C/ Calvari; C/ Fray Luis Amigó; Plaça Major; per acabar en el cantó de Plaça Major amb C/ Sagra.
 • 24:00 Ball al carrer en la Torre (Plaça Major).

Dijous 28 de Juliol de 2016

 • 19:00 Segona Trabucà amb el mateix recorregut que la Primera Trabucà però situant-se en aquesta ocasió, cada bàndol al lloc contrari al que ocupava el primer dia. En arribar a la Torre, tindrà lloc el Segon Parlament, després del qual, el bàndol cristià recuperarà la Torre.

Divendres 29 de Juliol de 2016 (Dia de la Gran Entrada)

 • 19:00 Passacarrer de bandes per la Torre, seguint el mateix recorregut de la Gran Entrada però en sentit contrari.
 • 20:00 Gran Entrada de Moros i Cristians de Torrent. El recorregut de la Gran Entrada s’inicia des de la porta de la Parròquia de Ntra. Sra. De Monte-Sión, al cantó de Avda. Pare Prudencio amb C/ Calvari; C/ Fray Luis Amigó; Plaça Major; C/ Maestro Giner; per acabar a l’encreuament d’aquest mateix carrer amb el C/ Santo Tomás. La desfilada l’encetarà el bàndol cristià i la tancarà el bàndol moro.

Dissabte 30 de Juliol de 2016 (Dia dels Sants Patrons de Torrent)

 • 19:30 Missa Major en honor dels Sants Patrons de Torrent, Sant Abdó i Sant Senén, a l’Esglèsia de l’Assumpció.
 • 20:30 Processó general pel recorregut de costum: eixida des de l’Esglèsia de l’Assumpció; C/ Sant Doménec; C/ Mare de Déu de l’Olivar; C/ Sant Nicolau; C/ Sants Patrons; C/ Fray Luis Amigó; Plaça Major; C/ de l’Esglèsia; per acabar de nou a l’Esglèsia de l’Assumpció. D’aquesta forma es donaran per acabades les Festes de l’any 2016.