Calendari d’actes oficials de la FMCT per a la setmana de festes

Ací vos deixem el calendari d’actes oficials programats per la FMCT per a la setmana de Festes de Moros i Cristians que va del 24 al 30 de juliol:

Diumenge 24 de Juliol de 2016 (Inici de les Festes de Moros i Cristians)

 • 18:00 – Ofrena als Sants Patrons de Torrent, Sant Abdó i Sant Senén, a l’Esglèsia de l’Assumpció.
 • 19:00 – Pregó de Festes pel recorregut de costum: eixida des del Col.legi Trinitàries al C/Maestro Giner (cantó amb C/ Hernán Cortés); Plaça Major; C/ Sagra; C/ Gómez Ferrer; Plaça Bisbe Benlloch; Avinguda al Vedat; C/ Professor Idilio Gimeno; per acabar com és tradicional a l’interior de l’Asil de Santa Elena, visitant i desfilant en honor als més majors.

Dilluns 25 de Juliol de 2016

 • 21:00 – Sopar de Germanor a la Torre (Plaça Major) amb les 12 filaes cristianes i les 12 comparses mores.
 • 24:00 – Ball al carrer en la Torre (Plaça Major).

Dimarts 26 de Juliol de 2016

 • 19:00 Primera Trabucà pel recorregut de costum: el bàndol moro tindrà l’eixida al cantó de Avda. Pare Prudencio amb C/ Calvari, des d’on arribaran a la Torre pel C/ Fray Luis Amigó i Plaça Major; i el bàndol cristià tindrà l’eixida des del Col.legi Trinitàries al C/Maestro Giner (cantó amb C/ Hernán Cortés), des d’on arribaran a la Torre pel propi C/ Maestro Giner i Plaça Major. En arribar a la Torre, tindrà lloc el Primer Parlament després del qual, el bàndol moro conquerirà la Torre.

Dimecres 27 de Juliol de 2016

 • 19:00 – Entraeta Infantil pel recorregut de costum: eixida des de la porta de la Parròquia de Ntra. Sra. De Monte-Sión, al cantó de Avda. Pare Prudencio amb C/ Calvari; C/ Fray Luis Amigó; Plaça Major; per acabar en el cantó de Plaça Major amb C/ Sagra.
 • 24:00 Ball al carrer en la Torre (Plaça Major).

Dijous 28 de Juliol de 2016

 • 19:00 Segona Trabucà amb el mateix recorregut que la Primera Trabucà però situant-se en aquesta ocasió, cada bàndol al lloc contrari al que ocupava el primer dia. En arribar a la Torre, tindrà lloc el Segon Parlament, després del qual, el bàndol cristià recuperarà la Torre.

Divendres 29 de Juliol de 2016 (Dia de la Gran Entrada)

 • 19:00 Passacarrer de bandes per la Torre, seguint el mateix recorregut de la Gran Entrada però en sentit contrari.
 • 20:00 Gran Entrada de Moros i Cristians de Torrent. El recorregut de la Gran Entrada s’inicia des de la porta de la Parròquia de Ntra. Sra. De Monte-Sión, al cantó de Avda. Pare Prudencio amb C/ Calvari; C/ Fray Luis Amigó; Plaça Major; C/ Maestro Giner; per acabar a l’encreuament d’aquest mateix carrer amb el C/ Santo Tomás. La desfilada l’encetarà el bàndol cristià i la tancarà el bàndol moro.

Dissabte 30 de Juliol de 2016 (Dia dels Sants Patrons de Torrent)

 • 19:30 Missa Major en honor dels Sants Patrons de Torrent, Sant Abdó i Sant Senén, a l’Esglèsia de l’Assumpció.
 • 20:30 Processó general pel recorregut de costum: eixida des de l’Esglèsia de l’Assumpció; C/ Sant Doménec; C/ Mare de Déu de l’Olivar; C/ Sant Nicolau; C/ Sants Patrons; C/ Fray Luis Amigó; Plaça Major; C/ de l’Esglèsia; per acabar de nou a l’Esglèsia de l’Assumpció. D’aquesta forma es donaran per acabades les Festes de l’any 2016.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *