XXV Aniversari de la Comparsa Mora Alfaquies de Torrent

ALFAQUIES

El pròxim dissabte 11 de juny, la Comparsa Mora Alfaquies de Torrent celebra una important efemèride: el seu XXV Aniversari. Tal i com arreplega José Manuel Almerich al llibre “Moros i Cristians a Torrent. L’esperit d’un poble”, al juliol 1991 desfilen per primera vegada els Alfaquies pels carrers de Torrent, convertint-se aixina en la segon comparsa de les nostres festes després dels Buadin’ss. Aquell grup d’amics que formaren la Comparsa dels Alfaquies foren a més, els precursors d’actes tant importants com les trabucaes o de l’edició dels primers llibrets de festes. Al llarg d’aquestos 25 anys, els Alfaquies han ostentat 4 capitanies, en les persones de José Company, Miguel Escorihuela, Medín López i Rigo Mora, i una alferecia representada per Pascual Baviera. A més, Vicent Soler, també dels Alfaquies va ser President de la FMCT durant cinc anys.

Per tal de conmemorar aquest aniversari la Comparsa Alfaquies celebrará el dissabte a la nit un sopar per a tots els seus membres i acompanyants, al que han convidat també al President de la FMCT i als representants del consistori torrentí.

Els Alfaquies conten amb un perfil de Flickr on guarden en forma de fotografies gran part d’eixos 25 anys d’història, en el que és un enorme patrimoni gràfic, que podeu consultar en este enllaç.

Des d’ací volem felicitar efusivament els Alfaquies per aquestes bodes de plata.