La FMCT tria hui el cartell de festes i els millors dibuixos dels xiquets torrentins

CONCURS CARTELL 2016

Esta mateixa nit tindrà lloc el tradicionalment conegut com “Sopar de Cartells” de la FMCT. Es tracta del sopar anual previ a l’inici dels actes propis de les Festes de Moros i Cristians, en el que es decidixen els guanyadors del Concurs de Cartell-Portada de Moros i Cristians i del Concurs de Dibuix d’aquest any 2016, que complixen ja la seua vintena edició.

Enguany el sopar es celebra en el Restaurant del Club Santa Apolonia en el Vedat de Torrent, on a partir de les 21:00 h. están convocats, tant els membres del jurat com la resta d’assistents que s’estima seran al voltant d’unes 70 persones. El jurat del Concurs de Cartell-Portada estarà format (per segon any consecutiu des de que la Junta Directiva de la FMCT modificara les bases del concurs) per el President de la FMCT, Daniel Catalá, els quatre càrrecs festers vigents, José Serer, José María Martínez, José Garrigues i Raül Mil, el Regidor de Festes, Alfred Costa i tres experts reputats en l’ambit del disseny gràfic i/o les belles arts. Les tres expertes que enguany formaran part del jurat són Amparo Simó Muñoz, Vanessa Costa Durante i Rebeca Plana Perpiñà, les tres llicenciades en Belles Arts i amb una reconeguda trajectòria profesional.

Cal recordar que des de fa uns anys, la FMCT va firmar un conveni amb l’Ajuntament de Torrent pel qual el cartell triat com a imatge de les Festes de Moros i Cristians es convertix també en imatge de les Festes Patronals de Torrent. A més, també recentment es van unificar els premis al cartell i a la portada del llibre de festes que abans es votaven per separat. L’autor del cartell guanyador s’emportarà un premi de 1000€ que se li lliurarà el dissabte dia 18 de juny durant els actes de celebració del Sant Joan morocristià.

D’altra banda, pel que fa al Concurs de Dibuix, en el que participen principalment xiquets de tots els col.legis de la ciutat, encara que la participació està oberta a xiquets de tota la província de Valencia, el jurat el conformen, a més, els representants de Junta Directiva de la FMCT. En aquest cas s’establixen 4 categories amb un premi al millor dibuix en cadascuna d’elles: de 6 a 9 anys, de 10 a 13 anys, de 14 a 16 anys i finalment els alumnes d’educació especial. Els premis per als més menuts també es lliuren el dia 18 de juny durant la festa de Sant Joan de la FMCT.

Amb aquest sopar podem dir que es dóna el tret d’eixida de les nostres festes i s’intensifiquen ja els preparatius tant per part de la FMCT com de les filaes i comparses. Desitgem la millor de les sorts a tots els participants.